Fredagsmiddag
Dagen smiddag bestod av räk och avocado pasta, så gott!
Och till det så blev det ett glas vitt, också det jättegott!
Och till det så blev det ett glas vitt, också det jättegott!
Ingredienser:
- 250 g fiberpasta, t.ex. penne
- 1 kg räkor med skal eller 400 g skalade
- 1 gul lök
- 1 msk smör
- 1 msk vetemjöl
- 2 dl hummer- eller fiskbuljong
- 2 dl cremé fraiche
- saft av 1/2 liten citron
- 1/2 krm cayennepeppar
- 2 avokado
Gör så här:
- Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
- Skala räkorna.
- Skala och hacka den gula löken.
- Fräs den i smör i en gryta.
- Rör i mjölet och späd med buljongen.
- Rör i cremé fraiche och cayennepeppar.
- Låt såsen sjuda 3 min.
- Dela, kärna ur och tärna avocadorna.
- Rör ner räkor, avokadon och citronsaft i såsen.
- Låt allt bli varmt, men den får inte koka, då blir räkorna sega.
- Häll såsen över den nykokta pastan
Kommentarer
Postat av: tessan
Tack för tipset, den ska vi prova nån dag. Låter smaskens, åt den hos Sussi förut, liknande iaf.
Trackback